5 מיתוסים מעניינים לגבי כושר ובריאות

מיתוסים

במידה ואתם חדשים בעולם הדייטה והאימונים, ככל הנראה מצאתם את עצמכם קוראים "מדע בדיוני" בעולם הכושר הגופני. עצות שגויות עלולות לגרום להשגת המטרות שלכם להיות כמעט לא אפשרית. כושר ובריאות הם לא הרגל של שבוע בלבד, אלא דרך חיים. כל הישג חדש שאנחנו משיגים פותח לנו שאיפות חדשות; אם עליתם למשקל חדש בסקוואט שלכם, תתחילו לראות מה אתם יכולים לעשות בנוגע לדדליפט. או אם ירדתם 10 קילו, תתחילו להירשם לתחרויות ריצה. אין גבול לשאיפות שלכם בנוגע לכושר – הבעיה היא רק להתחיל עם זה.

כמתחילים, רוב הסיכויים הם שנפלתם קורבן למיתוסים ממקור לא אמין או אמירה שיקרית. אם אתם לא עצלנים מספיק, הדרך הטובה ביותר להתחיל להכנס לעולם הכושר היא על ידי הידע. כשתלמדו קצת על הנושא לפני שתתחילו, תקבלו ידע בסיסי שיעזור לכם להתחיל כמו שצריך ולהתמודד עם כישלונות, שיגרה, שאלות בנוגע לתזונה, ומכשולים בדרך.

מיתוס 1 – אם אתם שוקלים הרבה, אתם שמנים.

האמת היא: כשאתם מתחילים להתאמן במשקולות, זה תחילה טבעי לעלות במשקל. אימוני משקולות מעוררים את הגוף לבנות שריר שיעזור לשיפור קצב החומרים שלכם, אך השריר הזה מכיל כמות גדולה של מים.

אחרי שבוע-שבועיים של אימוני משקולות תמצאו את עצמכם מודדים את המשקל שלכם וכנראה שתשקלו יותר ממה ששקלתם. אל תבהלו, לאחר מספר שבועות הגוף שלכם יתחיל להמיס את השומנים והשרירים החדשים שפיתחתם יגרמו לכם להיראות רזה יותר. השריר צפוף יותר בגופינו מאשר שומן, לכן אדם קטן ושרירי יכול לשקול יותר מאדם גדול יותר עם יותר שומן.

אז מה חשבתם על ירקות?

אז מה חשבתם על ירקות?

מיתוס 2 – אי אפשר לפתח שרירים עם ירקות.

האמת היא: כדי לפתח שרירים, אתם זקוקים ל-3 מרכיבים עיקריים: גירוי שריר מתרגיל, קלוריות, וחומרים מזינים כדי לתמוך בבניית השריר והתאוששותו. ירקות מלאים בפחמימות מורכבות (פחמימות מתעקלות לאט), מינרלים, וויטמינים. אם אתם צורכים את הכמות הדרושה של קלוריות וחלבונים, לא תהיה לכם בעיה לפתח שריר.

המיתוס הזה הופך להיות אמיתי ברגע שאתם לא עומדים בכמות הקלוריות הדרושה. ללא כמות קלוריות מספקת, לא תוכלו לבנות שריר. בנוסף לכך, אתם לא יכולים לצפות שהשריר יתפתח לכם כשתוכלו רק ירקות. אתם צריכים לצרוך אוכל עם כמות מספקת של חלבונים, אז במידה ואתם צמחונים, תשלבו את הירקות עם מנת חלבונים כמו אגוזים, מוצרי חלב, או סויה וחלב קנבוס.

פירות, מה הם באמת?

פירות, מה הם באמת?

מיתוס 3 – צריך לאכול פירות כדי להיות בריא.

האמת היא: לירקות יש יותר מינרלים, ויטמינים, ויותר מרכיבים נגד סרטן מפירות. ההבדל בין שתי הקבוצות הוא מספר הקלוריות. בכללי, לירקות יש פחות קלוריות מפירות. בנוסף לכך, הסוכר העיקרי שנמצא בפירות הוא הפרוקטוז, שמאוחסן בכבד ולא בשרירים.

מיתוס 4 – אם תפסיקו להתאמן הרבה זמן, השריר שלכם יהפוך לשומן.

האמת היא: כשאתם מפסיקים להתאמן, אתם משנים את הסביבה לשרירים שלכם. לפתע, הצורך שלהם ולהיות "מוכנים לקרב" ייפסק. למה לשמור משהו שאתם לא צריכים? ללא מתח קבוע, מסת השריר שלכם תתנוון ותשרפו פחות קלוריות.

בניגוד לכך סביר להניח שהתיאבון שלכם יישאר אותו דבר, ולפתע תמצאו את עצמכם מכניסים הרבה יותר קלוריות ממה שהגוף דורש כדי לתחזק את המשקל. למעשה, שריר לא הופך לשומן, אך עם קצב מטבולי (חילוף חומרים) נמוך יותר, תצברו עם הזמן יותר שומן בזמן שגודל השריר שלכם פוחת.

 מלח - לא כזה רע.

מלח – לא כזה רע.

מיתוס 5 – מלח זה לא טוב בשבילכם.

האמת היא:  מלח, כמו שאר המינרלים, דרוש לבריאות ולמראה. אם אתם רזים ואתם לא מצליחים לראות את כלי הדם שלכם יוצא החוצה במיוחד בזמן אימון, ככל הנראה שחסר לכם סודיום (מלח). כשחסר לכם מלח בדייאטה, הגוף מסתפק בכמות הקטנה שאתם מביאים לו ושומר אותה.

כשאתם מעלים את כמות הסודיום או משלבים מאכלים מלוחים בארוחה שלכם, תשמרו על כמות מים מאוזנת בגופכם ותרגישו מלאים. תאכלו כמות נורמלית של מלח (1,000 עד 2,000 מיליגרם) כל יום והגוף שלכם יפסיק לשמור את הכמויות המזעריות של המלח שמוענקות לו ויהיה יותר יעיל בהוצאת המלחים. אכילת כמות סדירה של מלח תאזן את האלקטרוליטים (תמיסות חומצה בדם) שלכם.

Comments are closed.