
לא חייבים לסבול: 5 מיתוסים לגבי אימונים ומטבוליזם
אימונים של שריפת שומן הם מהירים, דורשים הרבה, ואפקטיבים. אך האם האימונים הללו הם מהם שהם מתיימרים להיות? במאמר זה אפרט על 5 דברים שכדאי שתזכרו טוב לפני שאתם מתחילים.
גם אם רואים תוצאות עדיין זה לא אומר שהדרך שבחרתם היא הדרך הטובה ביותר כדי להגיע אל המטרה שלכם. האימונים האנטנסיבים הללו נקראים "אימוני שריפת שומן" או "אימונים מטבוליים" שמטרתם בקיצור היא לשפר את חילוף החומרים בגוף. זה אומר שתשרפו שומן לא רק בזמן האימון, אלא גם בזמן שאתם נוהגים במכונית, נמצאים בעבודה,או אפילו בזמן שאתם ישנים.
אז איך זה עובד? באימון מטבולי אופייני בדרך כלל מתחילים בתרגילי התנגדות בקצב מהיר, בדרך כלל עם זמני מנוחה קצרים בין כל תרגיל. לדוגמה, תבצעו סקוואט ללא הפסקה במשך 20 שניות עם מנוחה במשך 10 שניות, שכיבות סמיכה במשך 20 שניות ומנוחה במשך 10 שניות, וחזרה על אותו דבר בסך הכל של 4 דקות.
רק 4 דקות? אכן — אימוני שריפת שומן הם קצרים. העובדה שהם קצרים עושה את האימונים מיוחדים. במחקר שנערך במכללת אזוסה פסיפיק (ארה"ב), נבדקים שביצעו פעילות גופנית קבועה במשך 4 דקות בדומה לפעילות הגופנית שציינתי למעלה, שרפו 63 קלוריות במשך האימון ועוד 297 קלוריות לאחר מכן.
הסיבה שאימוני שריפת שומן כל כך פופולאריים היא שזה עובד. אם אתם רוצים לשרוף שומן בגוף, אלו סוגי האימונים הטובים ביותר שאתם יכולים לעשות. אימונים מטבוליים הם אימונים יחסית "חדשים בשוק", וכל דבר חדש שבא לוקח זמן ללמוד אותו כמו שצריך.
לכן, במאמר הזה אני יפרט על 5 מיתוסים גדולים על אימוני שריפת שומן שנופצו על ידי מומחים מובילים בתחום.

קפיצות, קפיצות, ועוד קפיצות.
מיתוס ראשון – תרגילי קפיצות ללא הפסקה מעולים לשריפת שומן!
בסדר, תרגילי קפיצות ללא הפסקה הם אחלה לשריפת שומן. "אבל הם גרועים למפרקים", ציטוט מדבריו של ב.ג'. גדור, מומחה בתחום. "תסתכלו על אנשים שמבצעים את התוכניות הללו. תראו אנשים עם תחבושות בברך בגלל פציעות בברך."
במקום לקפוץ על קופסה וממנה עם שתי הרגליים שלכם ביחד, תנסו את זה: תקפצו על קופסה בגודל 30-45 סנטימטרים עם שתי הרגליים.לאחר מכן תרדו ממנה בעזרת רגל אחת בכל פעם. לפי דבריו של גדור, הדבר יעניק לכם את כל היתרונות של שריפת השומן בלי לפצוע את את המפרקים.

אל תתעייפו יותר מדיי
מיתוס שני – אתם צריכים להרגיש מותשים בסוף כל אימון
אנשים מעריכים תוכנית לפי הקושי שלה יותר מאשר התוצאות שהתוכנית יכולה להפיק. אם אתם כל כך מותשים עד שאתם לא יכולים לזוז במשך כמה ימים, אתם לא יכולים להתאמן ואתם מזיקים לגוף שלכם בכך שאתם פוגעים בזמן ההתאוששות של גופכם. כשאתם מסיימים את האימון, אתם צריכים להרגיש שאתם יכולים לבצע עוד סט או לבצע תרגילים עוד כמה דקות. תשאירו כוח במאגר שלכם.
מיתוס שלישי – אתם צריכים להתאמן כל יום אם אתם רציניים לגבי ירידה במשקל
"התוצאות לא באות מהאימונים", אומר אלווין קוסגרוב, C.S.C.S., בעלים של חדר הכושר "Results Fitness" בסנטה קלריטה, קליפורניה. "אתם צריכים גם להתאמן וגם לנוח כדי לראות תוצאות". תמנעו מאימונים רצופים ותשתדלו לנהל את סדר האימונים כך שיבוא יום מנוחה לאחר כל אימון. על פי דבריו של קוסגרוב, מנוחה ביום שלאחר האימון תעניק לרוב האנשים התאוששות מושלמת.
מיתוס רביעי – ככל שהתנועה מהירה יותר, טוב יותר
על פי דבריו של גדור, אימוני שריפת שומן לא צריכים לגרום לכם להיות ללא אוויר כדי להיות אפקטיביים. מדוע? אימוני התנגדות הם מעולים לשיפור חילוף החומרים בגוף. ממחקר שנערך נמצא כי עלייה בקצב חילוף החומרים מאימון הרמת משקולות לכל הגוף נמשכה 72 שעות.
תרגיל ששווה נסיון: חתירה בעמידה. "התרגיל עובד כמעט על כל שרירי המשיכה בגוף, במיוחד על המתניים והכתפיים, שבהם בעצם נעשית פעילות מטבולית ברמה שאתם צריכים." — גדור.
צפו בוידאו למטה ותלמדו כיצד לבצע את התרגיל.
מיתוס חמישי – תרגילי טכניקה הם תוספת טובה לאימון קשה
כמה תכניות אימונים פופולאריות מבוססות על מספר גדול של חזרות של תרגילי טכניקה כמו קלין, סנאץ', ואוברהד סקוואט — גם כשאתם עייפים. הבעיה לפי קוסגרוב: "בביצוע התרגילים, התנוחה שלכם תכשל לפני שקיבלתם את האפקט המטבולי." קוסגרוב מעודד תרגילים שהוא קורא להם "תרגילים לפי הגבלה עצמית". אלו תרגילים שלאחר שאתם עייפים, אתם לא יכולים להתאמן יותר.
קחו לדוגמה שכיבות סמיכה. אחרי מספר מסוים של שכיבות סמיכה לא תוכלו לעלות יותר עם הגוף שלכם מהרצפה. פלאנק ומתח הן דוגמאות נוספות.